Astfel, profitul net al imperiului de afaceri fondat de celebrul miliardar Warren Buffet s-a ridicat la 14,82 miliarde dolari anul trecut.

Raportul financiar al companiei relevă că profitul operaţional pe anul 2012 a crescut cu 17% şi a ajuns la 12,6 miliarde de dolari, în comparaţie cu 10,78 miliarde de dolari în 2011.

După cum a relatat presa de specialitate înainte, o instanţă din SUA a emis o dispoziţie de urgenţă pentru regulatori privind îngheţarea unui cont bancar în Elveţia, despre care se presupune că a fost utilizat pentru acorduri insider înainte de cumpărarea de către Berkshire Hathaway şi 3G Capital a gigantului alimentar HJ Heinz pentru 28 miliarde de dolari.

Berkshire Hathaway reprezintă un conglomerat diversificat de investiţii, care include active financiare, de producţie energetice, de transport etc. Corporaţia are ca /investitor financiar/ pachete semnificative de acţiuni în diverse companii binecunoscute, cum ar fi Coca-Cola, American Express, Procter&Gamble, Wells Fargo etc..În februarie 2010, compania lui Buffett a încheiat cea mai mare afacere din istoria sa: contra 34 de miliarde de dolari a achiziţionat compania feroviară americană BNSF