Tranzacţia implică o majorare a capitalului de un miliard de euro de către Banco Popolare, cu sediul în Verona, înaintea Adunărilor Acţionarilor de la cele două bănci, care ar urma să aprobe fuziunea.

Guvernul italian a sprijinit semnificativ fuziunea, deoarece va crea o bancă mai puternică şi care va sprijini redresarea economiei prin acordarea de împrumuturi companiilor, într-o perioadă în care finanţarea investiţiilor este crucială pentru stimularea creşterii.

Fuziunile bancare ar putea restabili încrederea investitorilor în sistemul financiar italian. Anul acesta, acţiunile băncilor italiene au înregistrat scăderi semnificative la Bursa de la Milano, după ce creditorii au anunţat că li s-au solicitat informaţii de la Banca Centrală Europeană privind portofoliile lor de credite neperformante.

Acţionarii Banco Popolare vor deţine 54% din entitatea rezultată în urma fuziunii, în timp ce acţionarii Popolare di Milano restul, după majorarea capitalului de către Banco Popolare. Sinergiile rezultate în urma fuziunii se ridică la 290 milioane de euro, iar veniturile suplimentare la 75 milioane pe an, au anunţat cele două bănci.

Directorul general al Banco Popolare, Pier Francesco Saviotti, a dat asigurări că nu vor exista concedieri în urma fuziunii. Noua entitate va avea peste 25.000 de angajaţi, patru milioane de clienţi şi două sedii centrale, la Milano şi Verona.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România, precizeaza agerpres.