'Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Tymbark - MWS Sp. Z o.o. Sp. K. preia Rio Bucovina SRL (...) Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante', se notează într-un comunicat al instituţiei.

În luna august a anului trecut, grupul polonez Maspex Wadowice anunţa că are în plan achiziţionarea companiei Rio Bucovina, iar în acest sens a parafat un contract condiţional, intrarea în vigoare a acestui document depinzând de obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei din România, precum şi de efectuarea cu succes a acţiunii de due diligence.

Tranzacţia include, printre altele, achiziţionarea celor trei facilităţi de producţie ale societăţii Rio Bucovina, localizate în Vatra Dornei, Timişoara şi Giurgiu, dar şi a brandului 'Bucovina'.

Grupul Maspex este un cunoscut producător de produse instant, de sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, de paste făinoase, biscuiţi săraţi (crackers) şi covrigei (brezels). Grupul a intrat pe piaţa românească în anul 1996 şi, în prezent, este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Printre cele mai importante branduri deţinute de Maspex în România sunt: Tedi, Tymbark, La Festa, Ekland, Coffeeta şi Salatini.

Achiziţia va reprezenta cea de-a 18-a preluare a Grupului Maspex Wadowice şi cea de-a treia pe piaţa românească. În anul 2007, Tymbark Maspex România, parte a Grupului Maspex Wadowice, a achiziţionat brandul Arnos, iar în anul 2013 brandurile Salatini şi Capollini, cele mai vechi mărci comerciale de pe segmentul biscuiţi săraţi şi covrigei.

Rio Bucovina deţinea, anul trecut, o cotă de aproape 10% din piaţa românească a apelor îmbuteliate, conform datelor AC Nielsen, aferente perioadei aprilie - mai 2015, mentioneaza agerpres.