Sophie, in varsta de 19 ani, a descris vizita drept „un amestec format din intalniri meticulos regizate si momente sincere prin umanismul lor”. Delegatia, scrie Sophie, „nu a avut contacte cu nord-coreenii sau cu responsabili ai statului”. Potrivit spuselor sale, pe tot parcursul sederii la Phenian, au fost insotiti de doua persoane trimise de conducerea suprema a tarii: unul s-a tinut dupa delegatie, celalalt l-a urmarit pe primul.

Oaspetii au fost cazati intr-o casa de oaspeti, cu aspect spartan si unde puteau viziona numai trei canale de televiziune: CNN International, un canal numai cu filme sobietice subtitrate si un post nord-corean, care s-a dovedit, afirma Sophie, cel mai interesant. De ce? Pentru ca a fost un test de rabdare la vizionarea a tot felul de reportaje si filme depsre Kim Jong Un. „Am fost impresionata de capacitatea mea de rezistenta”, a notat Sophie pe blogul ei.

De-a lungul calatoriei au auzit o singura melodie, dar care s-a dovedit a nu fi un element al propagandei nord-coreene: cand au decolat din Phenian cu un avion al companiei aeriene nationale Air Koryo, s-a difuzat o versiune modificata a cantecului Dreams, apartinand grupului Cranberries.

Sophie scrie mai departe ca majoritatea cladirilor din Phenian sunt vopsite in nuante pastel, „destul de vesele”. Ea a constatat, de asemenea, un numar neasteptat de mare de pieteni pe bulevardele foarte largi, dar foarte curate, ale capitalei, dar si multe femei fardate, modern imbracate si incaltate cu cizme cu toc inalt.

La Mauzoleul fostului lider al statului, Kim Jong Il, Sophie a vazut „automobilului defunctului conducator, vagoanele de tren cu care calatorea in interiorul si exteriorul tarii, chiar iahtul acestuia, toate pastrate cu grija si veneratie. Tot acolo sunt expusi si pantofii, cu talpa inalta, ai fostului lider”.

La biblioteca electronica a Universitatii Kim Ir Sen, oaspetiilor le-a fost aratata o sala cu 90 de puncte de lucru dotate cu tot atatea PC-uri. In fata fiecarui calculator era un student. Dar nu a fost decat un show, pentru ca nimeni nu facea, practic, nimic. Toti stateau, pur si simplu, cu privirea tintita asupra monitoarelor. Si nimeni nu s-a uitat la noi.. Erau ca niste statui”.

Sophie precizeaza, in context, ca nord-coreenii au creat o retea proprie de internet. „Dar este precum o gradina frumoasa, dar imprejmuita cu ziduri inalte, unde drept de intrare este acordat unui numar restrans de studenti ai Universitatii”. Oricum, noteaza mai departea fiica patronului Google, sunt tineri nord-coreeni care s-au dovedit bine informati in legatura cu tehnologiile de ultima generatie. Stiau inclusiv despre noile versiuni ale sistemului de operare Android.