Scoala de dans unde tinerii invata se numeste UDI si functioneaza deja de 18 ani. Acum vor o scoala mai mare, dar nu au bani. S-au adresat autoritatilor locale, dar mai mult de promisiuni nu au primit nimic.

S-au gandit sa-si incerce norocul in Marea Britanie, au trimit cererea de inscriere si au uitat de ea. Spre suprinderea lor, au primit insa invitatia de a participa la Britain's got talent.

"Avem 650 de cursanti, cu varste intre 5 si 35 de ani. Saptamanal, ei vin de trei ori la sala. Mai sunt inca 250 de copii care asteapta sa fie primiti. Dar nu avem spatiu", povesteste directorul artistic al scolii UDI, Igor Andrikevici.

Potrivit spuselor sale, se lucreza inclusiv cu copii care au probleme locomotorii, abandonati sau orfani. "Misiunea noastra este de a oferi tinerilor sa-si indeplineasca un vis, de a-i feri de pericolele strazii, de a le deschide si alte orizonturi", a spus Andrikevici.

"In avion spre Londra ne-am rugat ca lumea sa judece actul artistic, fara politica. Se pare ca reusit. Ne-am facut prieteni, avem sustinere, chiar daca aici, la Londra, suntem priviti ca niste ciudati veniti din Siberia", a adaugat el.