"Vă mulţumesc pentru că m-aţi ascultat. Am căutat să prezint cât mai succint ceea ce se face în agricultura ţării, pentru că în afară de om, tot ce se mişcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc şi de la orice altă specie până la altă specie, exact de la orice buruiană la orice plantă", a spus Daea, citat de agerpres.

Ministrul a subliniat că toate rezultatele prezentate în Comisiile de agricultură "sunt ale ţării şi adună şi munca fermierilor şi a celor care fac legi şi a celor care se ocupă de implementarea lor". Potrivit spuselor sale, anul viitor alegem ce vrea românul, noi le punem la dispoziţie fermierilor instrumente de sprijin, iar consumatorilor posibilitatea de a alege.

"Anul viitor alegem ce vrea românul, nu alegem noi, noi punem la dispoziţie fermierilor instrumente de sprijin şi consumatorilor posibilitatea de a alege. În preocuparea noastră primordială este să creştem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat şi astăzi parlamentarii, membrii celor două comisii de specialitate să dea zor la aprobarea actului normativ să îl putem aplica începând cu primele zile ale anului viitor în aşa fel încât să creştem efectivele de porci pentru a putea consuma cereale pe care le producem în România, realizând de la un an la altul randamente mari pe unitatea de suprafaţă, producţii medii pe unitatea de suprafaţă. Sunt mândru să spun de fiecare dată că sunt producţii istorice, care trebuie valorificate şi ca să poţi să le valorifici şi să câştigi în România trebuie să zootehnizezi agricultura ţării româneşti", a spus Daea.