În anul 2012,  nivelul exporturilor româneşti pe piaţa sud-coreeană, a fost de 482 milioane USD, respectiv o creştere de 33% faţă de anul precedent, în timp ce importurile au scăzut cu 23%, până la 505 milioane USD. Deficitul comercial s-a micşorat considerabil, până la 23 milioane USD. Volumul schimburilor s-a păstrat în jurul valorii de 1 miliard USD, în uşoară scădere faţă de nivelul înregistrat în 2011.

Astfel că, în cadrul întâlnirii, a fost analizată situaţia relaţiilor comerciale bilaterale, iar ministrul Varujan Vosganian a declarat că România vrea o prezenţă mult mai activă a companiilor sud-coreene pe piaţa românească, în toate domeniile de interes comun.

Excelenţa sa Im Han-taek, ambasadorul Coreei de Sud, a precizat, la rândul său, că există interes din partea companiilor coreene de a dezvolta noi investiţii în România, mai ales în domeniul industrial (matriţe), infrastructurii şi energiei.

Din partea coreeană au fost solicitate detalii privind legislaţia în domeniul certificatelor verzi, exprimându-se speranţa că modificările legislative nu vor afecta afacerile investitorilor sud-coreeni, prezenţi deja pe piaţa românească.

În acelaşi timp, diplomatul coreean a exprimat disponibilitatea ţării sale de a pune la dispoziţia României experienţa în domeniul aplicării strategiei de reindustrializare, în contextul în care şi în ţara noastră se prefigurează elaborarea unei astfel de strategii de către Ministerul Economiei.