Citand NK News, publicatia mentioneaza precizeaza ca manevrele ar fi cuprins, printre altele, exercitii de "blackout", in cursul carora orase intregi ar fi fost private de electricitate pe durata noptii, pentru a nu devenit tinte luminoase pentru potentialii inamici.

"Nu am auzit niciodata despre acest tip de exercitii in Coreea de Nord. Totusi, nimic nu ma mai surprinde. Autoritatile nord-coreene realizeaza cat de grava este situatia actuala", a comentat Chun In-bum, fost ofiter in fortele armate ale regimului de la Phenian.

In acest context, un raport al Congresului Statelor Unite arata ca, pentru a reprezenta un pericol pentru Washington, Phenianul nu are nevoie de rachete balistice intercontinentale. Cu ajutorul lansatoarelor, nord-coreenii ar putea trimite o bomba nucleara deasupra teritoriului american si detonand-o, ceea ce ar provoca moartea a 90% din populatie.

Potrivit Business Insider, o bomba atomica genereaza un impuls electromagnetic care scoate din functiune sistemele electrice si electronice. O explozie nucleara produsa dincolo de atmosfera deasupra teritoriului SUA ar putea lasa in intuneric un continent intreg si ar provoca accidente aeriene. Deflagratia ar distruge, de asemenea, satelitii aflati in apropiere.

Totusi, subliniaza Business Insider, ideea ca nord-coreenii ar putea fi capabili de un astfel de atac este absurda. Pentru crearea unui impuls electromagnetic, ar fi nevoie de ceva mia puternic decat o bomba nucleara. In plus, avand in vedere ca caracterul imprevizibil al actiunii campurilor electromagnetice, este putin probabil ca Phenianul sa recurga la un astfel de gest.