Aladdin-City va fi construit, potrivit publicatiei Arabian Business, in zona golfului Dubai Creek. Proiectul a fost inspirat in basmele despre Aladdin si Sindbad marinarul.

Planurile privind crearea unui perimetru turistic, bazat pe basmele arabe, au aparut in 2014. La acea data, responsabilii locali au declarat ca sa doreste constructia unor cladiri cu "forme ciudate, inedite", care sa aminteasca de vechile legente ale Orientului.

Viitorul cartier Aladdin-City va fi alcatuit din trei turnuri, amplasate pe apa, pe niste platforme plutitoare situate nu departe de faleza si legate intre ele prin poduri pietonale acoperite, dotate cu aer conditionat. Fiecare constructie va avea 34 de etaje si vor adapost hoteluri si birouri. Va exista si o parcare comuna situata sub ansablul imobiliar si gandita pentru 900 de locuri.

In ceea ce priveste viitorul turn, el va fi cu 100 de metri mai inalt decat cel mai inalt zgarie-nori din lume, Burj Khalifa, care are 828 de metri. Lucrarile de constructie la turnul Dubai Creek Harbor au inceput deja, piatra de temelie fiind asezata de seicul Mihammed ben Rachid Al Maktoum. 

Potrivit presei, costul proiectului este estimat la aproximativ 1 miliard de dolari. Viitorul zgarie-nori, care va semna cu un minaret si va fi ancorat de sol cu cabluri.