Dezvoltatorul imobiliar Meydan a demarat constructia unui nou complex muttifunctional Meydan One, care se va intinde pe o suprafata de 500 hectare si care va stabili mai multe recorduri mondiale, scrie publicatia The National Business.

Astfel, va fi amenajata cea mai inalta partie de schi acoperita (1,2 kilometri), si un ansamblu de fantani "dansatoare", cu o lungime de 420 de metri. Elementul central al viitorul complex multifunctional va fi un bloc turn de 711 metri, care are toate sansele sa devina al doilea dupa liderul mondial al categoriei, turnul Burj Khalifa (829 metri).

In schimb, noul zgarie-nori va dispune de cea mai inalta panorama, situata la o altitudine de 655 metri, fata de 555 in cazul Burj Khalifa.

De asemenea, viitorul turn se va putea lauda cu restaurantul amplasat la cea mai mare inaltime (675 metri).

Complexul Meydan One va dispune, de asemenea, de un centru comercial cu trotuar rulant, un complex rezidential pentru 80.000 de locatari, un hotel de cinci stele cu 350 de camere, un centru expozitional si o zona pentru iahturi.

Pe teritoriul clusterului vor fi amenajate 300 de metri de plaja, aproape 300 de restaurante, cafenele, puncte comerciale si cluburi de noapte.