Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat în faliment în 2011, a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara anului nu a reuşit să găsească investitori dispuşi să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitaţii competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 metri pătraţi, în toamna trecută CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă, pornind de la acelaşi preţ.

Cum nici prin această procedură nu au fost atraşi cumpărători, creditorii au decis să reducă preţul, investitorii fiind aşteptaţi să depună ofertele de participare până pe 10 mai.Armonia Brăila, investiţie de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment. Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea oraşului Brăila. Pe piaţa locală, prin negociere directă a fost vândut centrul comercial City Mall din Bucureşti.

CITR a fost lichidator judiciar şi în acest proiect, pentru care au fost organizate licitaţii cu preţuri pornind de la 33 milioane de euro, iar în final a fost vândut prin negociere directă pentru 17,3 milioane de euro către omul de afaceri elen Ioannis Papalekas.

Proiectul Armonia din Brăila a fost dezvoltat de gru­pul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fon­du­rile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenţia să dezvolte şi numeroase alte proiecte, în oraşe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanţa, Iaşi sau Giurgiu. Toate aceste proiec­te au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea în insolvenţă sau fali­ment.