Sambata, cand multimea a fost invitata sa patrunda pe teritoriul resedintelui Mejigorie, nu au gasit pe nimeni. Era pustiu peste tot, iar angajatii serviciului de paza au declarat ca la intrarea in tura, de dimineata, i-a intampinat o tacere nefireasca.

„Teritoriul era pustiu cand am venit de dimineata. Nu am zarit nici o fiinta umana”, au spus ei pentru presa ucraineana. „Se pare ca cineva a luat deja lucrurile personale ale presedintelui”, au estimat ei.

Activistii Euromaidanului au perchezitionat, totusi, vila, unde au descoperit numeroase obiecte de lux. Printre altele, au gasit un portret al presedintelui realizat din aur masiv si o paine tot din aur. Garajul cladirii adapostea o adevarata colectie de masini si motociclete de lux, precum si cateva barci cu motor, dintre cele mai scumpe.

Pe teritoriul resedintei exista, de asemenea, o gradina zoologica, o cascada artificiala, o baie finlandeza. Printre altele, in sistemul de canalizare au fost gasite documente contabile, pe care oamenii lui Ianukovici le-au aruncat, neavand timp sa le arda.

A fost deschisa publicului si o alta resedinta a presedintelui Ianukovici, Sinegora. Printre altele, seful statului, destituit de Rada suprema (parlamentul) tarii, a disparut. In orice caz, duminica dimineata nu se stia exact locul unde se afla. Dupa ce a evocat o lovitura de stat si a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze, el a fugit, mai intai la Harkov, apoi la Donetsk, in incercarea de a parasi Ucraina. Dar tentativa a esuat.

GALERIE FOTO