"În ceea ce priveşte restructurarea, da, se va face. Se va face ferm, pentru că trebuie făcută. Nu de dragul de a o face. Se va face, inclusiv la structura centrală la Ministerul Transporturilor", a precizat ministrul, atragand, totodata atentia, că au apărut o serie de informaţii eronate referitoare la salariile mari care sunt acordate la nivelul ministerului.

"În mod eronat au apărut nişte informaţii cu salariile de la Ministerul Transporturilor, că ar fi extraordinare. Vreau să vă spun şi dumneavoastră - poate ne ajutaţi - cel mai mare salariu la MT este 5.300 de lei net. Este al secretarului general, iar un consilier al ministrului, de exemplu, pentru o normă întreagă primeşte 2.300 de lei. Este evident că e greu să îţi alegi cei mai buni specialişti pe care să îi aduci lângă tine cu 500 de euro salariu, 2.300 de lei. Nu vorbesc de şoferi şi de femei de serviciu care au 1.400 de lei. Deci, aceasta este furcuţa de salarii de la Ministerul Transporturilor. Cel mai mare, repet, este de 5,300 de lei net. Nu vorbesc de salariul ministrului Transporturilor", a explicat Stroe, citat de agerpres.

Acesta a precizat că, în prezent, la minister organigrama prevede 438 de posturi, din care sunt ocupate 400 de posturi, însă vor rămâne 300.

"Deci, facem restructurare. Din 438 de posturi rămânem cu 300. Structura centrală a ministerului are 438 de posturi. Nu sunt toate încadrate, sunt 400. Dar rămânem, ca şi organigramă, cu 300", a subliniat şeful de la Transporturi.