Rezultatele cercetării arată că, în afara graniţelor, 80% dintre hoteluri asigură acces la Internet, dar multe dintre cele de lux - contra cost, preţurile variind între 10 şi 30 euro pe zi. La nivel local, Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Constanţa şi Cluj-Napoca sunt principalele oraşe de pe harta turismului de afaceri care asigură cea mai bună conexiune la Internet prin Wi-Fi.

Conform Paravion.ro, realizatorul studiului, preluat de agerpres, turiştii străini care vin în România în scop personal caută hoteluri care oferă pachete de cazare cu Internet Wi-Fi inclus, iar din totalul acestora 65% călătoresc în scop de business şi optează pentru hoteluri care au minimum patru stele.

În ceea ce-i priveşte pe românii care călătoresc în străinătate, aceştia aleg, cu precădere, hotelurile care asigură conexiune gratuită. Potrivit sursei citate, turiştii români cei mai 'dependenţi' de servicii web sunt tinerii activi, cu media de vârstă de până în 40 de ani, care îşi doresc conectare permanentă, atât în scopuri personale, cât şi profesionale.

La capitolul costuri de acces la Internet, datele Paravion relevă că SUA, Madagascar, Cuba, Mozambic, Africa de Sud sau Malawi sunt în fruntea clasamentului celor mai mari tarife. La polul opus se află Elveţia, Luxemburg sau Japonia, unde tarifele pentru acces la Internet sunt printre cele mai mici faţă de media practicată în alte ţări.

Analiza Paravion pe serviciile de Internet Wi-Fi folosite de turişti în ţară şi în străinătate a fost realizată în contextul declaraţiei lui Bernie Sanders, candidatul democrat la prezidenţialele din SUA, care a afirmat, recent, că serviciile de Internet din Bucureşti sunt mai rapide decât cele din State.