Conform sursei citate, au fost comercializate 4,1 milioane de certificate aferente instalaţiilor staţionare. Anul trecut, statul a încasat circa 195 de milioane de euro, aici intrând şi sumele din sectorul aviaţiei.
Potrivit datelor MFP, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme - EU ETS) s-a aplicat în primă fază pentru perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2007, iar a doua fază a schemei se desfăşoară în perioada 2008 - 2012, corespunzând primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.
România participă la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră începând cu data aderării la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007).
Cea de-a treia etapă a schemei EU ETS are o durată de 8 ani, în intervalul 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2020.
Publicat de Ioana Ivan la 12 march 2017, 11:48
Incasari lunare de aproape 21 milioane de euro din certificate verzi
Statul a încasat în februarie peste 20,9 milioane de euro în urma comercializării, pe platforma de licitaţie comună a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente instalaţiilor staţionare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Etichete: certificate verzi, incasari, emisii, gaze cu efect de sera, emisii gaze efect sera
OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,8 miliarde de lei în primele nouă luni, în creştere cu 3%
Noul Program ''Casa Verde'', destinat persoanelor fizice, demarează luni, 9 septembrie
CEZ: Vânzarea activelor din România va începe în octombrie şi ne dorim să fie finalizată în 2022; nu ne grăbim
Anchetă Consiliul Concurenţei: Companiile petroliere trebuie să anunţe în acelaşi timp când majorează preţul carburanţilor