Un complex comercial din Braşov, situat în apropierea gării din municipiu, a luat foc, luni seară, acoperişul arzând cu flăcări înalte de câteva zeci de metri, la ora transmiterii acestei ştiri toţi angajaţii şi cumpărătorii fiind evacuaţi de către pompieri, care intervin pentru stingerea focului.


Până la ora actuală, din cauza incendiului două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon au fost transprotate la Spitalul Judeţean Braşov, relatează Mediafax.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe echipaje de pompieri cu maşini dotate cu autoscară intervin pentru stingerea incendiului. Clădirea în care funcţionează centrul comercial respectiv are parter şi două etaje, toţi angajaţii şi cumprătorii aflaţi înăuntru în momentul izbucnirii incendiului fiind evacuaţi.

Potrivit primelor date de la faţa locului, focul a afectat acoperişul clădriii şi s-a propagat la primul şi la al doilea etaj. Martori oculari au declarat că incendiul ar fi izbucnit în urma unor scântei de la un aparat de sudură al unor muncitori care făceau lucrări la acoperişul clădirii, parţial funcţională.
La ora actuală, la faţa locului sunt mai multe echipaje de pompieri cu şase maşini de intervenţie, precum şi două echipaje SMURD.

Maşininile intervin de jur - împrejurul clădirii, iar la ora transmiterii acestei ştiri o bucată dintr-un zid lateral s-a surpat şi mai multe grămezi de lemne depozitate într-o curte laterală au luat foc, zona fiind izolată şi păzită de poliţiştii care îi sfătuiesc pe curioşii aflaţi în apropierea mall-ului în flăcări să păstreze distanţa.