Temperatura a atins 38 de grade Celsius în zona în care s-au înregistrat 150 de focare de incendiu, concentrate pe 100.000 de hectare din regiunile Buriatia şi Irkuţk, între care se află lacul Baikal, o mare atracţie turistică în acest sezon, după cum menţionează un comunicat de presă al Agenţiei ruse pentru protecţia pădurilor.

A fost instituită stare de urgenţă în Buriatia, Irkuţk şi în alte patru regiuni din Siberia care se confruntă cu incendiile de vegetaţie. Turiştii cazaţi la malul Lacului Baikal au fost evacuaţi luni din cauza apropierii flăcărilor de staţiunile respective.

'Incendiile de pădure din Siberia se transformă într-o catastrofă naţională', a afirmat televiziunea de stat din Rusia, care a difuzat imagini în care un fum dens acoperă malurile Baikalului şi o mare parte din suprafaţa acestuia.

'Căldura şi seceta instalate de mai multe zile în regiunea Irkuţk nu fac decât să contribuie la propagarea flăcărilor', a menţionat postul de televiziunea public Pervy Kanal, relateaza agerpres.