"Avem un deces, avem cei zece pacienţi în stare critică. Unul dintre cei care erau în stare gravă a devenit critic peste noapte şi a şi decedat în cursul dimineţii. Este vorba de o domnişoară de 25 de ani cred, sper să nu confund. Era dintre cei despre care am spus că nu fost intubată, a fost intubată azi noapte şi dimineaţă a decedat. S-a degradat şi respirator. Lucrurile au mers prost pentru ea. Cei care se aflau la Terapie Intensivă aproape toţi cred că au - cu o singură excepţie aseară şi azi de dimineaţă - suport vaso-presor, adică adrenalină pe venă, unul singur nu are. Dar în doze relativ stabile, nu au necesitat creşteri mai mari. Sunt stabili, dar într-o stare foarte gravă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi medicul Adrian Stănculea.

El a precizat că familia fetei decedate a fost anunţată, scrie agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi a adăugat că începând de luni vor fi făcute operaţii de excizie-grefare unui număr de patru răniţi.

"Începând de mâine vor intra şi într-un program de operaţii. În principiu vor fi operaţi mâine patru. Lucrurile se pot modifica, mâine dimineaţă se va stabili în funcţie şi de evoluţia lor decizia finală. Operaţiile vor consta în excizie-grefare. Zona de arsură profundă va fi acoperită cu piele în principal la cei cu arsuri uşoare de la ei pentru că prinde cel mai bine. Donările acestea de piele ajută pentru trecerea unui moment mai delicat la bolnavii cu arsură mare, se ia piele de la donatori. Acea piele va cădea. Îţi oferă o perioadă de acalmie. Pacientul va fi grefat tot cu pielea lui", a explicat Stănculea.

Potrivit acestuia, cu excepţia celor zece răniţi aflaţi în secţia de Terapie Intensivă, toţii pacienţi sunt conştienţi - este vorba de 17 persoane.

"Acum vom face demersurile pentru sânge. Să vedem cu operaţiile de mâine unde ne situăm", a mai spus Stănculea.