"In data de 14 aprilie, RC-135, care efectua un zbor programat in spatiul aerian international al Marii Negre, a fost interceptat de un avion rusesc Su-27, de o maniera periculoasa si lipsita de profesionalism", s spus Hernandez, citat de presa de peste Ocean.

El a precizat ca aparatul rusesc a efectuat manevre agresive si incoerente. "Actiunile absolut haotice si deosebit de periculoase ale unuia dintre piloti puteau conduce la o escaladare inutila a tensiunii tari", a precizat oficialul american.

Incidentul a avut loc la scut timp dupa ce un avion rusesc Su-24 s-a aflat timp de cateva zile "prea aproape de nava americana Donald Cook", potrivit Pentagonului. La acea data, comandamentul fortelor armate ale SUA din Europa si-a exprimat "profunda ingrijorare legate de neprofesionalismul manevrelor aeriene intreprinse de pilotii rusi".

In replica, Ministerul rus al apararii a afirmat ca zboruile s-au derulat in deplina concordanta cu regulile internationale, incadrandu-se strict in spatiul aerian neutru al Marii Baltice.