"Mergând în continuare cu această politică de salarii foarte mici nu vom obţine productivitatea pe care o dorim şi mai ales nu vom mai reţine în ţară forţa de muncă calificată. De acum încolo competiţia este atât de grea încât dacă nu vom avea forţă de muncă calificată nu o să putem să atragem nici investiţii străine", a declarat, sâmbătă, la emisiunea Income Magazine de la Antena 3, Mariana Câmpeanu.

În ceea ce priveşte reducerea CAS, aceasta a precizat că problema este de a găsi "momentul cel mai potrivit şi mai ales de a găsi procentul cel mai potrivit".

"Personal, dacă mă întrebaţi, eu nu aş opta pentru această măsură (de reducere a CAS n.r.), mai degrabă eu înclin să acordăm ajutoare angajatorilor pentru a veni pe piaţa muncii şi a crea mai multe locuri de muncă. Cred că ceea ce oferim acum pentru angajarea unui absolvent de studii superioare, 750 lei pe lună timp de un an, eu cred că este mai important decât a scădea cu 5% contribuţia. Dacă e la un salariu minim pe economie, contribuţia de 5% nu este foarte mare", a spus ministrul Muncii.