Uneori, diversele teorii privind bunastarea si fericirea pot schimba, in practica, viata salariatilor. In orice caz, asa s-a intamplat recent la Seattle, unde fondatorul si patronul unei societati de prestari servicii, Gravity Payments, a decis sa intre in pielea lui Robin Hood.

El si-a anuntat angajatii ca intentioneaza sa le mareasca salariile, astfel incat fiecare sa castige 70.000 de dolari pe an in urmatorii trei ani. O decizie pe care Dan Price a luat-o dupa ce a citit aticolul a doi psihologi recompensati cu Premiul Nobel (Angus Deaton si Daniel Kahneman), care demonstreaza ca bunastarea emotionala creste proportional cu veniturile, dar numai pana la un anumit punct, evaluat de autori la aproximativ 75.000 de dolari pe an.

Concret, avand in vedere ca salariul mediu la Gravity Payments este de 48.000 de dolari pe an, el a fost dublat pentru 30 dintre cei 120 de angajat si majorat pentru alti 70.

In plus, tanarul om de afaceri in varsta de 30 de ani, care si-a creat intreprinderea in 2004 din camera lui de student la Seattle Pacific University, a hotarat sa-si reduca propriul salariu, de la 1 milion de dolari la 70.000. Cresterea salariala va fi finantata in proportie de pana la 80% din profitul de 2,2 milioane de dolari anticipat pentru 2015.