Un grup de cercetatori de la Univesitatea din San-Diego, specializati in fizioterapie, au efectuat o serie de experimente unice in felul lor si menite sa clarifice efectul lenii asupra organismului uman din punct de vedere fiziologic.

Au fost vizate in special persoanele dependente de munca. In opinia oamenilor de stiinta, pe durata indeplinirii obligatiunilor de servici intervin momente in care organismul este supus unor eforturi uriase, care consuma energia omului cu o dubla intensitate.

Daca nu exista pauze periodice si scurte, pentru o cafea, o mica gustare sau pur si simplu pentru o scurta plimbare pe holurile institutiei, eventual, aceasta incarcatura exagerata ar putea crea serioase probleme de sanatate.

Oamenii de stiinta recomanda utilizarea asa numitului "regim de franare limitata", care nu este o manifestare a lenii. Creierul si corpul trebuie, din cand in cand, sa-si mai traga sufletul. Unii sunt tentati sa considere un astfel de program drept unul lenes. In realitate, el este reactia organismului la unele exagerari.