Potrivit noilor date, cu trei saptamani inainte de iesirea in larg, la bordul vasului a avut loc un serios incendiu. Jurnalistul Senan Molony, care de 30 de ani studiaza tragedia de acum mai bine un secol, a observat, in timp ce analiza fotografiile navei, mai multe pete negre pe peretii exteriori ai Titanicului.

Consultati, expertii au confirmat ca respectivele pete sunt dovada izbucnirii unui incendiu in interiorul depozitului de carburanti. Focul a incins invelisul corpului navei pana la 1000 de grade Celsius, facandu-l vulnerabil. De aceea corpul navei nu a rezistat la impactul cu aisbergul, a explicat jurnalistul.

Titanic s-a scufundat in noaptea de 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg. In urma dezastrului si-au pierdut viata peste 1500 de oameni, alte 700 reusind sa se salveze. Epava navei, care se afla la o adancime de 3.700 metri in partea de nord a Oceanului Atlantic, a fost descoperita pentru prima data in 1985.

Intre timp, compania chineza Wuchag Shipbuilding Industry Group a demarat lucrarile de constructie a unei copii a Titanicului. Potrivit agentiei Xinhua, investitiile in acest proiect sunt estimate la 145 milioane de dolari. Va fi redat cu fidelitate inclusiv interiorul navei.