Doi intreprinzatori, directorul unei mari societati agricole, Pavel Grudinin si partenerul Management Development Group, Dmitri Potapenko, au lansat critici dure la adresa guvernului rus, aratat cu degetul pentru situatia economica dezastruoasa si pentru absenta oricaror masuri de imbunatatire a posibilitatilor de derulare a afacerilor.

In interventia lui, postate pe Youtube, Grudinin evoca, printre altele, discursul presedintelui Vladimir Putin de acum un an, unde seful statului a vorbit despre amnistie fiscala pentru firme, despre reducerea numarului de controale din partea organelor abilitate, precum si despre lupta impotriva coruptiei.

"Pe presedintele nostru nu l-a ascultat nimeni? Ce a mai spus el? Ca trebuie luptat impotriva coruptiei. Iar in prezent, in fata noastra defileaza oameni care cu siguranta ar trebui trimisi dupa gratii. Mai ales ca toata tara le cunoaste pacatele", a afirmat Grudinin, ajungand la concluzia ca, din moment ce guvernul nu si-a indeplinit obligatiile, trebuie sa demisioneze.

"Daca guvernul nu e capabil sa faca nimic, mai bine pleaca singur. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, tot va trebui sa-si faca bagajele", a subliniat omul de afaceri.

Venind in completare, Potanenko s-a referit la masurile adoptate de cabinetul Medvedev in contextul sanctiunilor internationale, masuri care, in opinia vorbitorului, ingroapa, pur si simplu, orice afaceri. El a enumerat, printre altele, ordinul de distrugere a produselor aflate sub embargou si impozitul pe transportul de marfuri.

"In ultimii 20 de ani, dialogul dintre mediul de afaceri si autoritati a fost precum dialogul dintre un macelar si o vaca. "Privind-o bland in ochi si tinandu-i cutitul sub grumaz. Cam asa stau lucrurile la noi. Cineva doreste din tot sufletul ca noi, in special cei cu afaceri in agricultura, dar nu numai, sa fim dati uitarii, cum s-a intamplat in anii 1990. Banditii au fost, desigur, niste nemernici. Dar taxele si impozitele sunt mai rau", a lansat omul de afaceri.