Dintr-o prea mare dorinta de a cuceri piata Chinei continentale, Apple risca sa atraga furia vecinilor Beijingului, care a multiplicat in ultimul timp conflictele teritoriale. Cautand Taiwan, utilizatorii insulei au descoperit ca hartile propuse sub iOS 7 si versiunea 10.9 a sistemului OS X afiseaza automat „Taiwan, provincie a Chinei” in caractere chineze simplificate.

Reactiile de indignare nu au intarziat sa apara. „Acest lucru nu corespunde realitatii”, a declarat Kelly Hsieh, responsabil pentru America de Nord la ministerul taiwanez al afacerilor externe, in cursul unei conferinte de presa. „Am protestat la Apple. Astfel de chestiuni nu trebuie neglijate”, a adaugat oficialul.

Nu este primul incident care a creat frictiuni intre Apple si Taiwan vizavi de o harta. La inceputul lunii octombrie, ministerul taiwanez al apararii a avut neplacuta surpriza sa descopere ca fotografiile luate prin intermediul aplicatiei Apple Map dezvaluie o baza secreta: baza Hsinchu, creata sa adaposteasca ultima realizare a americanior in domeniul radarelor cu raza lunga de actiune.