Decizia are rolul de a atrage şi mai mulţi turişti şi de a amplifica imaginea Indiei ca destinaţie pentru turiştii de pe întreg mapamondul. Totodată, ea vine sa confere un plus de securitate vizitatorilor straini, care vor putea accesa serviciile de telecomunicaţii în caz de nevoie

Planul a fost aprobat recent de Ministerul de Interne. "Mai avem nevoie de cateva aprobări, după care sperăm să aprobăm strategia la scurt timp", a spus oficialul respectiv.

Turiştii străini au întâmpinat probleme în procurarea cartelelor SIM în India pentru că furnizorii de telefonie mobilă cereau acte doveditoare ale locului de muncă şi o listă întreagă de documente, obligându-i pe turişti să fie practic dependenţi de cabinele telefonice.

Cartelele SIM, care vor fi însoţite de un kit de bun venit cu hărţi, vor fi valabile 30 de zile şi sunt preîncărcate cu un timp de convorbiri şi trafic de date însă numai pe plan local fără să fie funcţionale în roaming.

Planul Indiei privind vizele electronice pentru turişti, care este funcţional pentru cetăţenii a 150 de ţări de pe glob, a fost catalogat ca o adevărată relansare a turismului. Numărul turiştilor străini sosiţi în India a crescut de la 6,3 milioane în 2011 la 8,03 milioane anul trecut, noteaza agerpres.