Fondurile alocate acestui proiect se ridica 3,4 milioane de euro, o bagatela, potrivit ministrului indian pentru medicina alternativa din statul Uttarakhand, Surendra Singh Negi.

"Trebuie sa incercam, iar eforturile noastre nu pot fi zadarnice atat timp cat putem gasi aceasta planta", a adaugat oficialul indian.

El a precizat ca misiunea va debuta in cursul acestei luni si se va derula in Himalaya, intr-un perimetru situat la frontiera cu China. O zona une, potrivit legendelor, ar creste magica planta.

Cunoscuta sub numele de Sanjivani booti, planta lumineaza pe timpul noptii si, conform povestilor din popor, ar avea virtuti curative exceptionale. Spre exemplu, in epopeea mitologica dedicata regelui Rama se arata ca zeul-maimuta Hanuman a folosit aceasta planta pentru a salva viata lui Kakshmana, fratele mai mic al suveranului. 

Specialistii medicinei tradionale ayurveda se declara sceptici in privinta reusitei acestei initiative, amintind ca toate tentativele lansate pana acum s-au soldat cu un esec. In plus, nimeni nu stie cum arata respectiva planta.