Situata la aproximativ 145 kilometri de Sao Paulo, Insula Queimeda Grande este unul dintre multele locuri magnifice ale Braziliei, dar localnicii nici nu vor sa auda de ea, din cauza miilor de serpi Jararaca-ilhoa care populeaza acest teritoriu. Animalul, de culoare galbena, poate atinge pana la doi metri lungime.

Veninul acestui sarpe poate ucide un om intr-o ora. Legendele locului vorbesc de suferinte greu de imaginat suferite de cei care au avut proaspa inspiratie de a se aventura "pe insula serpilor".

Unii spun ca serpii ar fi fost adusi aici de piratii care au incercat, astfel, sa-si protetejeze comorile ascunse pe insula. Realitatea este insa alta.

In urma cu aproape 11.000 de ani, o crestere a nivelului marii a izolat insula Queimada Grande de restul continentului. Ca atare, speciile de serpi care traiau aici au cunoscut o evolutie diferita fata de cei din Brazilia, scapand oricarei interventii umane.

Acesti serpi nu au pradator terestru, ceea ce le-a permis sa se reproduca rapid. Pentru a se hrani, ei au inceput sa se catere in copaci, atacand pasarile migratoare care viziteaza insula o data pe an.

Jararaca-ilhoa poseda un venit deosebit de puternic. Este de trei, ba chiar de cinci ori mai puternic decat orice alt sarte brazilian.