'Dacă Reeva era cu adevărat însărcinată s-ar fi descoperit la autopsie. Nimic nu arată că ar fi fost aşa. S-ar putea să fie o tentativă a clanului Pistorius de a găsi circumstanţe atenuante', a spus în Times Live Mike Steenkamp, unchiul top modelului. El a adăugat că June, mama Reevei, ar fi fost prima care să afle dacă fiica ei aştepta un copil.

Informaţia asupra unei sarcini circulă de când tabloidul american National Enquirer a scris că Pistorius se îndoia de fidelitatea iubitei sale. Reeva ar fi încercat atunci să îl calmeze spunându-i că vor avea un copil. Vestea nu ar fi avut însă efectul scontat asupra sportivului, ci dimpotrivă, l-ar fi înfuriat.

Oscar Pistorius este acuzat de uciderea Reevei Steenkamp, asupra căreia a tras patru gloanţe de 9 mm în zorii zilei de Sf. Valentin. Iubita lui de 29 de ani era un manechin destul de cunoscut în Africa de Sud şi absolventă de drept. A fost incinerată în cadrul unei ceremonii discrete pe 19 februarie, când Pistorius compărea în faţa tribunalului din Pretoria.

Atletul a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 1 milion de ranzi (85.000 de euro), dar nu are dreptul să plece din Africa de Sud, nici să se întoarcă acasă, unde şi-a împuşcat iubita pe 14 februarie. În plus, trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la comisariatul de poliţie din Brooklyn.