Un filmulet postat pe internet de un rus a atras atentia presei internationale. Personajul nu cana si nici nu danseaza. Pur si simplu, arunca o oala de apa clocotita de la balconul locuintei sale peste trecatori. Dar la minus 41 de grade.


Tanarul, locuitor al orasului Novosibirsk, afirma ca gestul lui face parte dintr-un „experiment”. A vrut sa demonstreze, lui si tuturor celor care vizioneaza filmuletul, cu apa fiarta se evapora in conditii de ger siberian.

Pentru a fi mai convingator, el arata temperatura inregistrata de telefonul sau mobil: minus 41 de grade Celsius. Apoi, bine echipat, cu caciula, manusi si o haina groasa, deschide usa balconului, ia oala cu apa fiarta de pe masa si, fara sa stea pe gandri, o arunca peste balustrada balconului.

Cu mult inainte de a atinge pamantul sau asfaltul trotuarului, lichidul se evapora in totalitate, transformandu-se intr-un nor de „ceata”, purtat imediat de vantul care sufla moderat. Experimentul a fost filmat cu doua camere – una instalata in apartamentul tanarului, cealalta in strada.

Comentand filmuletul, cotidianul Daily Mail ii invita pe cititorii sai sa nu repede testul la ei acasa, pentru ca urmarile ar putea fi cu totul altele: in Marea Britanie nu e la fel de frig ca in Rusia. Oricum, presa il considera pe tanar un nebun, care pune in pericol viata trecatorilor. In conditiile date insa, singurul care ar fi putut avea de suferit este chiar eroul filmuletului, daca ar fi scapat oala cu apa clocotita.

Dincolo de extravaganta gestului, internautii au observat cum, in secunda 53, ceva trece in zbor prin fata camerei. Initial s-a crezut ca e vorba de o musca. Dar la minus 41 de grade, asa ceva este imposibil. De fapt, era o pasare surprinsa de aparatul de filmat.