Conform studiului, 92% dintre americani considera ca au o viata de familie fericita. Cum reusesc sa ajunga la aceasta performanta? Sociologii au analizat datele oferite de expertimentul lor si au enumerat urmatorii factori.

Clasamentul „ingredientelor” unei casnicii fericite a fost plasate, oricat ar suna de banal, sarutul si propozitia „Te iubesc!” Rezultatulele cercetatorii ca partenerul de viata trebuie sarutat cel putin de 10 ori pe saptamana. La fel de des trebuie rostite si cuvintele magice „Te iubesc”. Un rol poate la fel de important il joaca, fireste, imbratisarea, dar una tandra si dragastoasa.

„Daca pierdeti din vedere aceste gesturi mici, dar cu o puternica rezonanta, viata de familie va inceta sa evolueze. Prin urmare, dintr-un cuplu fericit va veti transforma in doi oameni nefericiti sau plictisiti”, a explicat unul dintre autorii studiului, citat de FederalPost.

Alt element esential il constituie „cinele romantice”, care ar trebui organizate, dupa cum sustin sociologii americani, cam de trei ori pe luna. Discutiile intre parteneri, pe diferite teme, au darul de a aprofunda legatura dintre ei, eliminand, totodata, orice urma de eventuale suspiciuni.

Alt secret al casniciei fericite rezida in a accepta defectele celuilalt si capacitatea de a ierta. De altfel, increderea, respectul si sustinerea neconditionata au fost incluse de specialisti in lista lor, alaturi de bunatate si intelegere. Partenerii, spun expertii, trebuie sa se considere ca parte a aceluiasi intreg.