Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, ca serie brută, cu 5,0%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 14,5%, respectiv cu 3,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 8,8%, respectiv cu 3,2%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 16,7%, respectiv cu 1,8%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 3,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 12,4%, respectiv cu 3,4%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,2%, spune INS, scrie agerpres.

În luna mai, comparativ cu aprilie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 6,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale, cu 34,0%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 3,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 0,3%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale, cu 20,3%, clădirile rezidenţiale, cu 3,6%, şi la construcţiile inginereşti, cu 0,5%.

În ceea ce priveşte comparaţia cu aceeaşi lună din 2015, volumul a crescut, ca serie brută, cu 8,9%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 16,6%, lucrările de construcţii noi cu 8,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 15,1%, respectiv cu 9,4%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,7%.