În urma acordului, software-ul de administrare și analiză a datelor companiilor a Cloudera, bazat pe sistemul open-source Apache Hadoop, va rula împreună cu arhitectura centrelor de date, bazată pe tehnologia Intel Xeon.

Scopul este accelerarea adoptării soluțiilor de big data, companiile putând să obțină valoare adăugată de la datele folosite, cu ajutorul soluțiilor open source Apache Hadoop. Colaborările strategice și investiția anunțate sunt subiect al clauzelor standard, inclusiv reglementărilor obișnuite pentru astfel de acorduri.

Cloudera va dezvolta și optimiza distribuția Cloudera, inclusiv Apache Hadoop (CDH) pentru arhitectura Intel ca platforma principală și va suporta o serie de viitoare tehnologii ale Intel, precum memorie flash și securitate. De asemenea, Intel va promova CDH și Cloudera Enterprise către clienți, precum și platforma Hadoop.

Intel își va concentra resursele de marketing și inginerie către direcția comună a celor două companii. Optimizările distribuției Intel pentru Apache Hadoop/Intel Data Platform (IDH/IDP) vor fi integrate în CDH și IDH/IDP, iar tranziția va avea loc după lansarea v3.1 la sfârșitul lunii. Pentru a asigura o tranziție clară către CDH, Intel și Cloudera vor lucra împreună la o cale de trecere de la IDH/IDP. Cloudera se va asigura că toate îmbunătățirile vor contribui la proiectele lor open source și CDH.

Colaborarea cu Cloudera promite să accelereze inițiativele tehnologice Intel atât pentru centrele de date, cât și pentru Internet of Things (IoT), prin oferirea clienților posibilitatea de a administra și analiza date generate dintr-o varietate mare de surse.

"Prin colaborarea dintre Intel și Cloudera, creăm platforma de alegere a analizei big data", a declarat Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Data Center Group, Intel. "Estimăm că adoptarea platformei Hadoop va crește în industrie și le va permite companiilor să analizeze și să extraga datele utile pentru businessul lor. Această colaborare duce tehnologia noastră pentru centrele de date către rețea, securitate și stocare și extinde inițiativele noastre în domeniu", a mai spus ea.
 

Ambele companii rămân fidele comunității open source care este forța din spatele Hadoop. De asemenea companiile se vor ocupa și de strategiile de piață, care includ produse, canale și programe de vânzări comune.