Astfel, numarul celor care si-au facut o evaluare financiara pe site-ul efin.ro a crescut cu 3,65%, la 5.481 de persoane, in timp ce numarul evaluarilor financiare realizate a atins nivelul de 15.469, conform datelor Indicelui Efin.ro, care masoara interesul persoanelor fizice pentru a obtine finantare sub forma unui credit sau card de credit. 

“Interesul mai mare din partea clientilor potentiali se datoreaza si perioadei de sarbatori pascale. Astfel, romanii au consumat mai mult in perioada premergatoare Pastelui si minivacantei de 1 mai, o parte dintre acesti bani provenind din credite bancare noi sau carduri de credit”, a afirmat Dragos Cabat, managing partner la Efin.ro.
 
Conform Credit Scoring, instrumentul online dezvoltat de Efin.ro pentru a permite aplicantilor sa isi evalueze sansele de a le fi acceptata cererea de credit de catre banci, 64% din persoanele care si-au facut evaluarea financiara au obtinut un rezultat favorabil. 
 
Cele mai interesate de posibilitatea obtinerii unui imprumut raman persoanele cu venituri nete cuprinse intre 750 si 1.500 lei (2.077) si cele cu venituri cuprinse intre 2.000 si 5.000 lei (1.437).
 
47,9% (2.623) dintre cei care si-au calculat scoring-ul sunt absolventi de studii superioare, 30,23% au studii liceale, 11,09% au terminat o scoala profesionala, 6,99% au studii post-liceale, in timp ce 3,83% au absolvit doar scoala primara. Aceste procente reflecta si distributia structurii populatiei cu credite in general.
 
Din totalul celor care si-au facut o evaluare financiara online, 36,87% au alte credite in derulare. “Procentul este redus, tinand cont de ponderea persoanelor din totalul populatiei care s-au imprumutat deja la banci, dar reflecta situatia multor imprumutati. Astfel, cei care au credite fie nu isi mai pot permite altele noi, tinand cont de faptul ca salariile lor nu s-au majorat inca dupa anii de criza, fie au intarzieri importante la creditele vechi si stiu ca nu pot accesa pentru moment altele noi”, a precizat Dragos Cabat.
 
De la lansarea instrumentului Credit Scoring, peste 440.000 de persoane si-au calculat scoringul online.