Dintre aceste persoane, 51% au obtinut un rezultat favorabil in cursul lunii decembrie, conform Credit Scoring, intrumentul online dezvoltat de portalul www.efin.ro pentru a permite aplicantilor sa isi evalueze sansele de a le fi acceptata cererea de credit de catre banci.
In medie, o persoana face 2,87 aplicatii, pentru a intelege care sunt aspectele pe care trebuie sa le imbunatateasca – in principal veniturile si comportamentul de plata – pentru a putea avea acces la creditul dorit. 45,2% (1.900) dintre cei care si-au facut o evaluare financiara in ultima luna din 2012 sunt absolventi de studii superioare.

Potrivit datelor Credit Scoring, persoanele cu venituri nete cuprinse intre 750 si 1.500 lei sunt cele mai dornice sa acceseze un imprumut (38,9%). Din cele 1.634 de persoane cu un astfel de venit, care si-au calculat credit scorigul in decembrie, 793 indeplinesc criteriile de eligibilitate in vederea obtinerii unui imprumut (49%).

De remarcat este faptul ca si romanii cu venituri peste medie (2.000 – 5.000 lei) sunt interesati de verificarea sanselor reale pe care le au in vederea contractarii unui imprumut. Din totalul persoanelor care si-au calculat credit scoringul, 69% s-ar califica pentru obtinerea unui imprumut. Din punct de vedere al bancilor comerciale, rezultatele indicelui Efin.ro arata ca exista inca o baza de clienti cu venituri peste medie care doresc sa acceseze credite si care au sanse importante de a obtine finantarea din partea bancilor. Aceasta categorie de clienti sunt mai putin afectati de o posibila inrautatire a situatiei economice din Romania, scoringul lor fiind afectat doar de criteriile demografice specifice; ei ar trebui sa reprezinte baza de clienti principala pentru banci in perioada urmatoare, daca acestea vor decide sa reia creditarea pentru clientii persoane fizice.

De la lansarea instrumentului Credit Scoring, peste 370.000 de persoane si-au calculat scoringul online. Dintre acestia, peste 62.000 de persoane au aplicat pentru un credit pe portalul online www.efin.ro.

Despre Efin.ro

Lansat in 2009, portalul financiar www.efin.ro, lider pe piata serviciilor financiare online din Romania, promoveaza produsele si serviciile oferite de institutiile financiare pentru toate categoriile de beneficiari: persoane fizice, IMM-uri, companii. Efin.ro ofera instrumente financiare precum Credit Scoring pentru persoane fizice, RisCo – verificare firme pentru companii, precum si posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienti din punct de vedere al bonitatii financiare, privind comportamentul la plata si juridic.