Asociatia “Community Links” a lansat astazi, cu ocazia conferintei “Lider Ovidiu Talks”, un nou stagiu de internship-uri in marile companii
din Romania, destinat studentilor economisti. Acestia vor avea astfel ocazia sa isi completeze cunostintele dobandite pe bancile facultatii cu informatii practice despre cum functioneaza compania in care ar putea ajunge sa lucreze.

Stagiul se va derula in perioada 1 martie - 1 iunie 2013, iar studentii isi pot trimite aplicatiile pana la 1 februarie 2013, accesand site-ul
communitylinks.ro.

Aproximativ 10% dintre studentii care au participat la programul-pilot “Lider Ovidiu”, derulat in perioada iulie – octombrie 2012, au promit oferte de angajare din partea companiilor in care si-au desfasurat activitatea.

“Am inceput cu dreptul, atat studentii, cat si managerii care ni s-au alaturat drept parteneri in proiect fiind extrem de multumiti de programul-pilot de asta-vara. Prin urmare continuam in forta, cu o oferta greu de refuzat de catre studenti: stagii de internship in marile companii, unde pot avea sansa sa se angajeze si intalniri lunare cu profesionisti din diferite domenii, care le vor dezvalui studentilor cheia propriului succes, dar si greselile si deciziile mai putin inspirate pe care le-au luat de-a lungul timpului, pentru ca si acestea ne ajuta sa evoluam si sa devenim
mai puternici”, a declarat Corina Vintan, presedintele Asociatiei “Community Links” care deruleaza programul “Lider Ovidiu”, in parteneriat cu ASE si ASER (Asociatia Studentilor Economisti din Romania).

Desi spune ca nu se considera, la cei 35 de ani ai sai, un mentor, Andrei Cionca (foto), unul dintre fondatorii Casei de Insolventa Transilvania le-a povestit studentilor ca a avut parte de doua intalniri definitorii pentru cariera sa si ca nimic nu este imposibil daca iti urmaresti telul cu pasiune si seriozitate. “Cariera mea parea clara inca din facultate pentru ca decisesem ca voi fi avocat in Baroul din Arad. Asta pana cand, la opt zile dupa absolvire, un practician in insolventa mi-a propus sa ma alatur echipei sale. Am acceptat oferta temporar, iar la finalul stagiului agreat i-am comunicat ca nu doresc sa continui. Nu m-a luat in serios si mi-a propus sefia departamentului juridic, apoi sa ii fiu asociat intr-o noua afacere. De asemenea, va sugerez sa va integrati deoarece instinctul se formeaza din experienta anterioara”, a povestit Andrei Cionca despre debutul carierei sale.

Astazi, el este unul dintre fondatorii Casei de Insolventa Transilvania, lider de piata in domeniul insolventei, cu o cifra de afaceri de sase milioane de euro si un portofoliu de peste 500 de proceduri de insolventa.

Dana Petcu, country manager Christian Dior, crede in tinerii care investesc in dezvoltarea lor si a observat la studentii care au participat la programul-pilot “Lider Ovidiu” de asta-vara, ca “au motivatii foarte pragmatice si doresc sa se expuna mediului organizational. Eu cred mult in tineri, in general in oamenii  preocupati de dezvoltarea lor si mai cred ca prin aceste programe ei inteleg ca fara eforturi, dedicare si disciplina nu poti atinge performanta. Daca as sumariza, as spune ca autoeducarea, etica si pasiunea nu trebuie sa va lipseasca”, a spus Dana Petcu.

Companiile partenere in programul „Lider Ovidiu” sunt: Honeywell International Services, Ecovis, Walmark, URB Rulmenti Barlad, Christian Dior, Opticris, Optiblu, OBI, Links Associates, Romcontrol, Euroins, Links Associates, Grup Sapte.