Grupul Intesa Sanpaolo a luat parte cu succes la testul de stres la nivelul Uniunii Europene, efectuat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), în cooperare cu Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană, se arată într-un comunicat remis luni.

Potrivit comunicatului, rezultatele exerciţiului de testare la stres derulat în 2016 acoperă cele mai importante 51 de bănci din 15 ţări, ce deţin 70% din activele totale ale sistemului bancar european. Obiectivul acestui test a constat în evaluarea solidităţii băncilor testate, acoperind un orizont de timp de trei ani (2016-2018). Au fost luate în calcul două scenarii, unul de bază şi unul advers.

Intesa Sanpaolo are indicele CET 1 ratio de 10,2% în cazul unui scenariu advers (de criză) al testului de stres şi 12,8% în cazul scenariului de bază.

'Rezultatele testului de stres sunt un reper important pentru Intesa Sanpaolo: suntem cei mai puternici dintre marile bănci din Europa din punct de vedere al solidităţii financiare, iar coeficienţii de capital depăşesc cu mult cerinţele autorităţilor de reglementare, chiar şi în cazul unui scenariu advers. Nivelul nostru ridicat de capital şi capacitatea noastră operaţională ne permit să continuăm să sprijinim creşterea economiei şi să contribuim la revigorarea investiţiilor şi consolidarea competitivităţii afacerilor', a declarat Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo.

Testele au fost efectuate pe o situaţie statică, valabilă la 31 decembrie 2015.

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara locală a Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaţionale, ce oferă servicii pentru 19 milioane de clienţi. Pe piaţa locală, Intesa Sanpaolo Bank are o reţea naţională de aproximativ 50 de unităţi, peste 600 de angajaţi şi active totale de peste patru miliarde lei, precizeaza agerpres.