Proiectul Arctic LNG, ce prevede producerea de gaz natural lichefiat în regiunea arctică a Rusiei, ar urma să înceapă în 2022-2023. "Da, suntem în negocieri, nu vreau să furnizez detalii", a răspuns Fallico intrebat despre acest subiect. Oficialul a confirmat intenţia băncii italiene de a participa la strângerea de fonduri pentru Rosneft şi de a coopera şi mai mult cu compania energetică de stat.

Intesa a fost consultant în tranzacţia de 10,5 miliarde de euro (12,4 miliarde de dolari) prin care un consorţiu compus din traderul elveţian Glencore şi fondul de investiţii Qatar Investment Authority au achiziţionat în decembrie o participaţie de 14,16% în Rosneft. Atunci, banca italiană a oferit finanţare de 5,2 miliarde de euro.

Fallico a precizat că Intesa analizează opţiunile pentru finanţarea gazoductului Nord Stream-2. "Este prea curând să vorbim de condiţii", a spus Fallico. "Trebuie să înţelegem ce putem şi ce nu putem face, în urma noilor sancţiuni americane", a continuat el.

Gazprom a anunţat că proiectul Nord Stream 2 va continua indiferent de sancţiunile americane. Grupul rus va furniza jumătate din finanţarea necesară pentru proiectul în valoare de 9,5 miliarde de euro vizând construirea gazoductului.

Intesa Sanpaolo are o prezenţă importantă şi pe piaţa din România, mentioneaza agerpres.