"Prin reablitarea şi modernizarea modernizarea hotelului Potaissa vrem să contribuim la modernizarea infrastructurii turistice a municipiului Turda. Salina Turda are astfel propriul hotel care beneficiază şi de un centru SPA. În curând vom deschide şi baza medicală din cadrul centrului SPA. Încercăm să oferim servicii integrate turiştilor prin facilităţile pe care le avem combinate cu microclimatul salin, cu beneficiile medicale ale acestuia", a spus Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

În anul 2015, Salina Turda a fost vizitată de aproape 550.000 de turişti, cel mai mare număr înregistrat de la reabilitarea sa, în 2010. Circa 30% dintre turişti vin din străinătate. La modernizarea salinei s-a lucrat în perioada 2008-2010, mentioneaza agerpres.

Investiţiile viitoare au ca scop în special extinderea circuitului vizitabil al salinei, darea în folosinţă a minei Iosif, cunoscută actualmente ca "Sala Ecourilor". În acest loc, turiştii sunt încântaţi că orice cuvânt strigat are cel puţin 16 ecouri.

În salină şi hotel lucrează în prezent circa 140 de angajaţi, majoritatea tineri cunoscători de mai multe limbi străine. Există, de asemenea, angajaţi sezonieri, cetăţeni străini, printre care un luxemburghez. Cei mai mulţi turişti străini vin din Ungaria, din Israel, Anglia, SUA, Spania, China, Japonia, Polonia, Germania, Mexic.

Salina Turda atrage, de asemenea, vizitatori din zona ambasadorilor, miniştrilor străini, şefi de stat, muzicieni de renume. Mulţi dintre ei, spune Simona Baciu, vin în vizită privată. Pe turismul medical, durata medie de şedere este de 10-14 zile. Pe turism de agrement, durata medie este de 3-4 zile. În Salina Turda, circa 30% dintre vizitatori sunt copii şi 10%, pensionari.

Campania de promovare a brandului turistic al României în Salina Turda "Cel mai frumos loc subteran din lume", iniţiată de Autoritatea Naţională pentru Turism s-a desfăşurat în prezenţa ambasadorilor turismului romanesc, precum şi a unei delegaţii formate din jurnalişti români şi străini, a oficialităţilor locale.