Ideea înfiinţării acestui centru aparţine şefului Secţiei de Cardiologie din cadrul spitalului sucevean, Mihai Creţeanu.

''Ideea a căpătat contur în luna martie a anului 2011, prin prezentarea unui raport amănunţit documentat de către domnul doctor Creţeanu, urmând a fi adoptat apoi de către conducerea spitalului şi prezentat conducerii Consiliului Judeţean, dat fiind faptul că era vorba ca spitalul să pună la dispoziţie 160 de metri pătraţi şi a utilităţilor necesare funcţionării aparaturii. Investiţia în aparatură medicală şi specialişti aparţine investitorului privat. Iniţiativa noastră a fost aprobată în data de 30 martie 2011'', a spus managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, prezent la eveniment, a subliniat că parteneriatul dintre SJU Suceava şi Med New Life, dar şi cele două sisteme de sănătate, public şi privat, nu sunt concurente, ci complementare.

''Cred că această investiţie este binevenită în judeţul Suceava. Din statisticile pe care le avem, bolile inimii reprezintă o problemă importantă la nivelul României şi de aceea cred că parteneriatul de la Suceava va rezolva cât se poate de mult situaţiile care vor apărea la nivelul judeţului. Cu siguranţă gradul de satisfacere a clientului va creşte foarte mult'', a spus Sinescu.

La inaugurarea centrului de la Suceava au fost prezente personalităţi din lumea medicală, medici şefi de secţie şi medici specialişti din Bucureşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ, Roman, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni.

Centrul medical Med New Life Bucureşti a adus la Suceava două angiografe, unul pentru proceduri de radiologie, iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională. Totodată, acest centru vine în sprijinul pacienţilor suceveni şi din teritoriu cu un program de gardă 24 din 24 de ore.

Potrivit reprezentanţilor centrului de la Suceava, din octombrie 2012, când a început să funcţioneze, şi până în prezent, Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava numără 130 de cazuri, peste jumătate fiind infarcte acute. Printre bolnavii care au ajuns în centru se numără pacienţi din oraşele sucevene Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei şi Rădăuţi, dar şi din Botoşani şi Dorohoi, spitale cu care s-a început deja o colaborare pe acest segment.