"Cautarea de randamente superioare atrage investitorii catre zone cu risc mai mare, precum obligatiunile de tip high yield sau din pietele emergente si in acelasi
timp catre strategiile flexibile de obligatiuni ce permit investitorilor sa profite de diferitele segmente ale pietelor de instrumente cu venit fix", se arata intr-un comunicat de presa al grupului de investitii.  
 
O dovada a cresterii acestui trend este data de intrarile in fondurile administrate de Pioneer Investments, de la inceputul anului, peste 75% din acestea fiind investite in astfel de strategii.
 
“Mediul economic caracterizat de dobanzi extrem de reduse, pe termen lung, creste nevoia de randamente. Asa numitele obligatiuni guvernamentale sigure, la nivelurile actuale ale randamentelor oferite, nu mai sunt atractive pentru investitori. Avand in vedere acest context, strategiile flexibile ce investesc in obligatiuni, ofera oportunitatea clientilor de a investi in sectoare multiple ale pietei de instrumente cu venit fix, domeniu din ce in ce mai atractiv pentru clienti", potrivit Pioneer Investments. 
 
Sandro Pierri, CEO al Pioneer, este de parere ca aceste investitii sunt potrivite pentru investitorii care cauta randamente superioare, dar fara o crestere dramatica a profilului de risc, ca rezultat al unei abordari diversificate si un cadru puternic de management al riscului.
 
Acest trend a fost observat in diferite zone geografice precum Asia, America Latina, Germania, Franta, Spania cat si pentru diferite categorii de clienti, clientii institutionali contribuind in particular cu pana la 70% din business-ul nou creat. 
 
Cu vanzari  de 3 miliarde de euro in primul trimestru al anului 2013, Pioneer Investments se pozitioneaza pe locul 4 in topul companiilor de profil ce administreaza active in zona de obligatiuni europene si internationale.