Cu peste 14 ani de experiență și un portofoliu solid în domeniu, Ioana Țălnaru este specializată în Corporate M&A, Private Equity și Energie.

În urma acestei promovări, Ioana se alătură celor trei parteneri care coordonează activitatea de la București - Daniel Badea, Managing Partner, Nadia Badea și Mădălina Rachieru. Încă un counsel, cu experiență în practica de Banking & Finance/ Project Finance, este implicat în acest moment în procesul de promovare la parteneriatul global.
Noii parteneri Clifford Chance au fost promovați din toate practicile cu poziție de lider de piață și reflectă amploarea și profunzimea capabilităților firmei în domenii ce se dovedesc de importanță critică pentru liderii mediului de afaceri la nivel global. Practicile acoperite prin noile promovări sunt Fuziuni & Achiziții, Piețe de Capital (IPO-uri), Private Equity și fonduri de investiții; finanțări (de proiect, de active, de achiziții, finanțări cu grad ridicat de risc – leveraged finance); investigații, litigii comerciale; aspecte fiscale și de dreptul muncii; sancțiuni. Firma a numit parteneri noi în 13 dintre birourile rețelei sale internaționale.
„Această promovare reflectă performanțele susținute și contribuția Ioanei la rezultatele firmei, de-a lungul anilor. Este un avocat dedicat, cu un portofoliu important de tranzacții M&A locale și regionale încheiate cu succes”, spune Nadia Badea, Partener și coordonator al practicii Corporate M&A. „Un nou partener global în biroul din București reflectă rezultatele noastre solide și imprimă, totodată, un plus de responsabilitate pentru viitor. Sunt convinsă că, în noul său rol, Ioana își va aduce în continuare contribuția și va avea un rol esențial pentru strategia noastră locală și regională”.
Matthew Layton, Managing Partner Clifford Chance, spune: „Aceste promovări reprezintă o recunoaștere a talentului, angajamentului și spiritului antreprenorial. Fiecare nou partener și-a adus deja contribuția prin calitatea serviciilor oferite și a experienței acumulate, devenind pentru clienții lor consultanții preferați. Ei reprezintă modele pentru echipa noastră și au un rol critic în contextul strategiei noastre per ansamblu. Îi felicit pentru rezultatele impresionante de până acum și pentru contribuția valoroasă pe care au avut-o în firmă. Voi continua să lucrez alături de ei pentru dezvoltarea continuă a carierei lor în cadrul Clifford Chance".
Ioana Țălnaru adaugă: „Recunoașterea primită din partea parteneriatului global Clifford Chance reprezintă pentru mine un motiv de mare mândrie și onoare. În același timp, sunt pregătită de marea provocarea care mă așteaptă și sunt hotărâtă să confirm încrederea pe care mi-au arătat-o partenerii și colegii, continuând totodată să acord asistență clienților noștri”.
Ioana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, în 2001, și a devenit membru în Baroul București un an mai târziu. Deține un Master (LL.M.) în Dreptul Internațional al Afacerilor (International Business Law) de la Universitatea Central Europeană (Central European University) de la Budapesta, din 2003.
A acumulat experiență în tranzacții M&A la nivel local și internațional, fiind implicată în mod activ în proiecte semnificative; a asistat fonduri de investiții, fonduri imobiliare și companii internaționale în proiecte de fuziuni și achiziții, vânzări, înființări de societăți mixte, restructurări și reorganizări interne. S-a alăturat echipei Clifford Chance Badea în 2004.
Printre proiectele în care a fost implicată Ioana Țălnaru în ultimii ani se numără:
1. Asistență acordată Nidera în legătură cu preluarea integrală a United Shipping Agency (USA), proprietarul celui mai mare terminal de export de cereale din portul Constanţa;
2. Asistență acordată Abris Capital Partners, care a intrat în acționariatul grupului de companii Pehart Tec, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din România, cu operațiuni în regiune;
3. Asistență acordată Abris Capital Partners în legătură cu achiziția Cargus de la Deutsche Post DHL, achiziția ulterioară a Urgent Curier și a altor achiziții adiacente;
4. Asistență acordată Innova Capital în legătură cu preluarea pachetului majoritar din EnergoBit, grup care oferă soluții de inginerie pe piața de electricitate;
5. Asistență acordată Accession Fund/ GLL Real Estate Partners în legătură cu achiziția și vânzarea ulterioară a clădirilor de birouri Charles de Gaulle Plaza și Casa Stega din București.

Mandatele noilor parteneri încep la 1 mai 2016; numărul total al partenerilor Clifford Chance ajunge astfel la 577.
Noii parteneri sunt după cum urmează:
Pe continentul american
Jake Farquharson – Piețe de Capital, New York
Patrick O'Reilly – Practica de drept financiar-bancar, New York
Daniel Winick – Practica de drept financiar-bancar, New York
Regiunea Asia Pacific
Yusuke Abe – Practica de drept financiar-bancar, Tokyo
Timothy Democratis – Practica de drept financiar-bancar, Beijing
Edith Leung – Practica de drept financiar-bancar, Hong Kong
Europa Continentală
Luis Alonso – Practica de Corporate, Madrid
Guillermo Guardia – Practica de Corporate, Barcelona
Niek De Pauw – Practica de Corporate, Bruxelles
Marianne Pezant – Practica de Corporate, Paris
Ioana Țălnaru – Practica de Corporate, București
Miloš Felgr – Practica de drept financiar-bancar, Praga
Fabian Böhm – Real Estate, Frankfurt
Floris van de Bult – Practica Taxe, Pensii & Dreptul muncii, Amsterdam
Alexandre Ooms – Practica Taxe, Pensii & Dreptul muncii, Bruxelles

Londra
Paul Deakins – Piețe de Capital
Louise Keary – Piețe de Capital
Alexandra Davidson – Practica de Corporate
Katherine Moir – Practica de Corporate
Christopher Sullivan – Practica de Corporate
Andrew Husdan – Practica de drept financiar-bancar
Michael Pearson – Practica de drept financiar-bancar
Michael Lyons – Litigii & Soluționarea disputelor
Christopher Yates – Litigii & Soluționarea disputelor