"Eu cred că Victor Ponta dovedeşte maturitate. E un băiat tânăr. Are 40 de ani neîmpliniţi (...). Cu toată încrederea am susţinut la ultimul Congres preluarea conducerii partidului şi se dovedeşte că nu a fost o hotărâre nemotivată. Are pregătirea necesară şi calităţile unui om politic tânăr şi dinamic. Am toată încrederea în aceste calităţi ale lui" a spus Ion Iliescu, marţi, la Antena 3.

Întrebat ce notă ar da Uniunii Social Liberale, Ion Iliescu a arătat că, pe o scară generală, nota opt. De altfel, fostul preşedinte consideră că funcţionarea USL este un efort într-un context destul de dificil, "cu prezenta unui şef de stat care e foarte capricios şi care a pus permanent piedici în desfăşurarea activităţii de guvernare''. ''Cred că, în ciuda acestor dificultăţi care au însoţit această guvernare, cred că putem aprecia eforturile lăudabile ale acestei echipe de tineri. Ponta are 40 de ani, echipa guvernamentală este în jurul acestei vârste, ceea ce demonstrează capacitate, potenţial de a răspunde", a argumentat Ion Iliescu.

Potrivit acestuia, în Europa, partidele social democrate şi ideile democraţiei continuă să fie o componentă majoră a gândirii contemporane şi a modernizării societăţii contemporane.