Dupa zvonurile legate de un iPhone ieftin, care au inflamat Internetul anul trecut, acum si-au facut aparitia alte speculatii, total opuse si care avanseaza ideea unui telefon mult mai scump. Concret, se spune ca Apple ar intentiona sa ceara operatorilor telecom americani o majorare cu 100 de dolari a pretului la iPhone 6. Cu subventie, terminalul va costa 299 de dolari.

O asemenea crestere tarifara pare surprinzatoare in conditiile in care cei mai multi dintre fabricantii de smartphone-uri prefera o cu totul alta politica, a telefoanelor inteligente mai ieftine de 200 de dolari, fara abonament.

Pentru Apple, aceasta abordare ar putea fi un mijloc suplimentar de sublinia caracteristicile specifice pentru noul model. Se spune, printre altele ca iPhone 6 ar putea fi dotat cu un ecran de 5,5 inch, in tendinta pietei, unde astfel de telefoane reprezinta deja un sfert din piata mondiala a smartphone-urilor. Cei mai mari consumatori de asemenea gadgeturi sunt asiaticii, iar China constituie una dintre pietele prioritare pentru Tim Cook.