In cadrul studiului au fost analizate reactiile de pe retelele de socializare, bloguri si forumuri la patru noi smartphone-uri lansaate in ultima perioada: iPhone5 de la Apple, Samsung Galaxy S4, BlackBerry Z10 si Nokia Lumia 920. Cel mai putin criticat a fost Galaxy S4 – numai 11%, pe locul doi a fost plasat Lumia 920, cu 15%, urmat de BlackBerry Z10 cu 18% si, in sfarsit, iPhone5 cu 20%, lider de clasament.

Care au fost cele mai frecvente reprosuri la adresa aparatului Apple: diferente foarte mici fata de versiunea anterioara, sistemul de alimentare si infricosator de multe anexe cartografice incorecte. Generatiile anterioare au folosit anexa Google Maps, dar pentru iPhone5 s-a recurs la Apple Maps. Acest lucru a antrenat numeroase nemultumiri legate de incorectitudinea informatiilor, imagini prin satalit de proasta calitate si indicarii gresite de directionare. Hartile Apple au condus chiar la accidente.

Au existat critici si la adresa calitatii fotografiilor facute cu ajutorul iPhone5, inclusiv imagini alb-negru. Utilizatorii de iPhone5 s-au revoltat constatand cum carcasa telefonului s-a deteriorat intr-un timp record, lasand sa se vada invelisul de aluminiu. Cu toate acestea, iPhone5 ramane cel mai atragator brand.