Arsenalul prezentat in respectiva inregistrare video reprezinta mijloace de aparare in zonele de frontiera, a afirmat pentru Sputnik directorul general al agentiei iraniene de presa MehrNews, Reza Moghaddasi.

Imaginile au fost surprinse intr-un oras militar al Gardienilor Revolutiei islamice si demonstreaza, in cazul in care sunt reale, progresul incredibil realizat de Iran in domeniul apararii aeriene. De regula, se spune ca numai trei state, SUA, China si Rusia, dispun de o baza atat de puternica de rachete, dar Iranul pare ca a recuperat decalajul.

Orasul militar reprezinta, de fapt, un tunel de 500 de metri, sapat sub un munte si care adaposteste instalatii pentru lansarea de rachete, precum si specialisti care lucreaza la perfectionarea potentialului defensiv al Iranului, potrivit Sputnik.

Autorul articolului este de parere ca publicarea respectivelor materiale vizuale nu se explica decat prin dorinta Iranului de a arata ca este bine dotat in cazul unui atac. "Iranul nu vrea sa fie implicat in conflicte, el respinge orice atacuri venite din partea unor agresori externi, iar astazi asistam la amenintari lansate din toate partile, practic. In aceste conditii, Iran este obligat sa dezvolte capacitatea sa de aparare", a adaugat Moghaddasi.