"Adoptarea euro va consfinţi şi faptul că economia românească se va alinia la standardele economiilor europene în mare măsură. Desigur, Europa se redefineşte, dar ne redefinim şi noi odată cu Europa. Trebuie să facem acest lucru şi o spunem cu claritate că suntem parte a acestui proces de construcţie şi redefinire, de reformă la nivel european. Încă o dată, nu avem alternativă nici legală şi, spun eu, nici economică, la procesul de aderare la moneda unică", a spus Mugur Isărescu.

Isărescu a precizat că odată cu aderarea la Uniunea Europeană ne-am angajat să adoptăm şi moneda unică europeană, iar acesta este o obligaţie legală.

"Discuţiile pe care le-am iniţiat şi le susţinem în continuare se referă la maniera în care trebuie făcută această aderare, la sublinierea faptului că aderarea, intrarea în zona euro este un proces complex, nu reprezintă o simplă schimbare de bancnote, în esenţă este o decizie politică şi un proces politic, dar are şi multe multe componente sociale, chiar culturale şi că trebuie făcută la momentul potrivit. În plus, trebuie să fie bine pregătită pentru a fi de succes şi mai mult de cât atât, trebuie să dezvoltăm acea capacitate de analiză şi să învăţăm din experienţa altor state", a menţionat Isărescu, citat de agerpres.