Mai mult, fiica lui Donald Trump şi a primei sale soţii Ivana, a participat, vineri, la o masă rotundă împreună cu preşedintele SUA şi cu cancelarul german Angela Merkel, stand alaturi de importantul oaspete.

Iar asta nu e tot, pentru ca, potrivit avocatei sale Jamie Gorelick, citată de site-ul Politico, Ivanka Trump va avea acces la informaţii clasificate şi va respecta aceleaşi reguli impuse consilierilor angajaţi ai Casei Albe.

"Credem că din precauţie, cel mai bine este ca Ivanka să respecte din proprie iniţiativă regulile care s-ar aplica în cazul în care ar fi fost angajată a guvernului federal, chiar dacă nu este", a explicat avocata, recunoscand, totodata, ca situatia este una inedita.

"Este fara precedent ca fiica adultă a unui preşedinte să joace un rol activ în administraţie", a explicat ea. Soţul Ivankăi Trump, dezvoltatorul imobiliar Jared Kushner, este unul dintre consilierii apropiaţi ai lui Trump şi în această calitate a depus jurământ la preluarea funcţiei.

Rolul foarte influent jucat de tânărul cuplu ridică numeroase semne întrebări asupra posibilelor conflicte de interese şi alimentează o dezbatere mai largă despre absenţa delimitărilor clare între afacerile familiei Trump şi funcţiile politice ale diferiţilor săi membri, mentioneaza agerpres.