Rowling a făcut această dezvăluire pe contul său de pe reţeaua Twitter când a fost întrebată de un utilizator dacă are sau nu noi cărţi în pregătire în viitor. Lucrez în prezent, a scris Rowling răspunzând unui fan, după care a confirmat: ''întotdeauna lucrez la un roman. Este ceea ce fac eu''.

Imediat după postările scriitoarei, utilizatorii de Twitter care-i urmăresc contul au început speculeze dacă este vorba despre noi cărţi ale seriei Haryy Potter, şi s-au întrebat dacă este vorba despre un roman care să îl aibă în centru pe Newt Scamander, din povestea Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Ulterior, într-un alt mesaj scriitoarea a dezvăluit că unul dintre romane va apărea sub numele său real iar celălalt sub pseudonimul Robert Galbraith, însă deocamdată nu ştie care dintre acestea va apărea primul în librării.

Potrivit cotidianului Time, romanul care va apărea sub pseudonimul Galbraith va fi probabil cel de-al patrulea din seria Cormoran Strike, după cel lansat în 2015, Career of Evil, informeaza agerpres.