Producătorul a anunţat că va efectua un studiu de fezabilitate, împreună cu Executivul slovac, privind noua uzină. Compania britanică extinde capacitatea de producţie a modelelor de succes Jaguar XE şi Land Rover Discovery Sport. Fabrica din Nitra (vestul Slovaciei) ar urma să producă 300.000 de vehicule pe an, începând din 2018.

Slovacia a câştigat în faţa Poloniei, care era, de asemenea, una dintre principalele candidate pentru amplasarea fabricii. Alte state luate în calcul de Jaguar pentru noua unitate au fost SUA şi Mexic.

'Expansiunea globală a afacerii noastre este esenţială pentru susţinerea unei creşteri solide pe termen lung. Datorită dezvoltării industriei auto, Slovacia reprezintă o potenţială oportunitate atractivă pentru noi', a afirmat directorul general al Jaguar Land Rover, Ralf Speth.Compania a vândut anul trecut peste 460.000 de vehicule, în creştere cu 9% comparativ cu 2013.

Jaguar Land Rover, companie deţinută din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat în octombrie 2014 prima sa uzină de peste hotare, în China, iar în prezent construieşte o altă uzină în Brazilia (care ar urma să fie inaugurată în 2016), în dorinţa de a aduce producţia mai aproape de pieţele sale principale, informeaza agerpres.